SELECT ISSUE

Romanian Journal of Infectious Diseases | Vol. XV, No. 2, Year 2012
ISSN 1454-3389  |  e-ISSN 2069-6051
ISSN-L 1454-3389
DOI: 10.37897/RJID

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJID has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

SINDROMUL DE INTESTIN IRITABIL SI PROBIOTICELE

and

REZUMAT

Sindromul de intestin iritabil este una dintre cele mai frecvente afecţiuni digestive cu care se confruntă gastroenterologul şi medicul de familie – în populaţia mondială incidenţa este de 1-2% (2,3,14,19,22). Este caracterizat prin durere abdominală sau disconfort, accentuate de defecaţie sau meteorism şi asociate cu modificări în frecvenţa şi consistenţa scaunelor. În momentul de faţă nu există teste diagnostice specifice pentru SII. Diagnosticul se pune prin excluderea altor boli cu care are o parte de simptomatologie comună sau folosind criterii bazate pe simptome, criterii validate în studii „cross sectional“ sau longitudinale (criteriile Roma III). Modificările observate în compoziţia florei microbiene fecale, incidenţa înaltă de apariţie a sindromului de intestin iritabil (SII) după episoadele de infecţie gastrointestinală, alterările imune ale sistemului digestiv la pacienţii cu SII şi observaţia că probioticele pot conduce la ameliorarea simptomelor SII au stabilit o nouă direcţie în managementul acestei afecţiuni.

Cuvinte cheie: sindrom de intestin iritabil, tratament, probiotic

Full text | PDF

Leave a Reply