SELECT ISSUE

Romanian Journal of Infectious Diseases | Vol. XIX, No. 3, Year 2016
ISSN 1454-3389  |  e-ISSN 2069-6051
ISSN-L 1454-3389
DOI: 10.37897/RJID

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJID has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

INFECTIA MATERNA CU PARVOVIRUS B19 CAUZEAZA HIDROPS FETAL CU MOARTE INTRAUTERINA – PREZENTARE DE CAZ

, , and

REZUMAT

Parvovirusul B19 aparține familiei Parvoviridae, genul Erythrovirus și prezintă citotoxicitate asupra liniei eritroblastice umane ducând la anemie severă. Prezentăm cazul unei paciente în vârsta de 35 de ani, aflată la a 3-a sarcină, cu un avort spontan de prim trimestru în antecedente și o naștere fiziologică, care s-a prezentat la controlul de specialitate la 20 de săptămâni gestaționale, asociind semnele unei viroze respiratorii și fără alte patologii până la această vârstă gestațională. Analizele de laborator și ecografia fetală nu au evidențiat nimic patologic, astfel că pacienta a fost trimisă la domiciliu cu recomandarea de a reveni peste 2
săptămâni pentru reevaluare, moment în care ecografia fetală a evidențiat hidrops fetal și anemie severă, iar la 24 de ore asistolie fetală. Serologia maternă a pus în evidență infecția recentă cu Parvovirus B19. Particularitatea acestui caz constă în apariția unei infecții fetale relativ rare în trimestrul doi, în cazul unei sarcini fiziologice, monitorizate, cu prognostic nefavorabil și evoluție fulminantă spre moarte intrauterină.

Cuvinte cheie: infecție maternă, Parvovirus B19, hidrops fetal, moarte intrauterină

Full text | PDF

Leave a Reply