SELECT ISSUE

Revista Romana de Boli Infectioase | Vol. XIX, No. 1, Year 2016
ISSN 1454-3389  |  e-ISSN 2069-6051
ISSN-L 1454-3389
DOI: 10.37897/RJID

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJID has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

INFECTIA HIV LA NOU-NASCUT SI SUGAR – DIAGNOSTIC DE LABORATOR

, , , , and

REZUMAT

SIDA la populaţia pediatrică a fost raportată pentru prima oară în anul 1982 în SUA de către medici pediatri care cu greu au reuşit să îi convingă pe cei responsabili de îngrijirea copiilor că ea poate să apară şi la acest segment de populaţie. Datorită eforturilor de recunoaştere a bolii în cadrul populaţiei pediatrice, specialiştii au putut să ofere un sprijin, iar copiii să beneficieze de acelaşi protocol terapeutic ca şi al adulţilor infectaţi cu HIV. Detectarea precoce a infecţiei cu HIV la femeile gravide duce la posibilitatea începerii unui tratament pentru a preveni transmiterea HIV de la mamă la copil. Testul ELISA are o mare sensibilitate şi este indicat în screeningul infecţiei HIV, iar testul Western Blot este înalt specific şi este cel care confirmă infecţia HIV.

Cuvinte cheie: infecţie HIV, diagnostic, nou-născut, sugar

Full text | PDF

Leave a Reply