SELECT ISSUE

Romanian Journal of Infectious Diseases | Vol. XIX, No. 4, Year 2016
ISSN 1454-3389  |  e-ISSN 2069-6051
ISSN-L 1454-3389
DOI: 10.37897/RJID

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Scopus
NLM Catalog
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJID has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE- Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

EXPERIENTA NOASTRA IN TRATAMENTUL INFECTIILOR ULCERELOR VENOASE

, , , and

REZUMAT

Obiective. Plăgile cronice au o perioadă îndelungată de vindecare, care este influenţată de numeroşi factori, printre care şi infecţiile. Ulcerele venoase reprezintă 80% din ulceraţiile de la nivelul membrului inferior, având un impact major asupra calităţii vieţii pacientului. Scopul acestui studiu a fost de a evalua prezenţa bacteriilor şi de a institui un tratament corespunzător în ulcerele venoase.
Material şi metodă. Studiul a înrolat zece pacienţi cu ulcere venoase cronice prezenţi în secţia de Chirurgie plastică a Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Agrippa Ionescu“ pe o perioadă de şase luni. Am evaluat cultura plăgilor şi am instituit un tratament corespunzător fiecărui caz în funcţie de antibiogramă.
Rezultate. Ulcerele venoase ale membrului inferior au avut o evoluţie favorabilă după administrarea tratamentului antibiotic şi eliminarea infecţiei. S-a realizat, de asemenea, şi debridarea chirurgicală şi acoperirea plăgii cu o grefă de piele.
Concluzii. Ulcerele venoase pot evolua pe o perioadă îndelungată (săptămâni sau chiar ani), fiind, de asemenea, asociate cu complicaţii severe precum celulită sau transformare malignă. Unul dintre principalii factori care împiedică vindecarea este infecţia, debridarea chirurgicală asociată cu administrarea sistemică de antibiotice având un rezultat favorabil în epitelizarea ulcerelor venoase..

Cuvinte cheie: plăgi cronice, ulcer venos, bacterii, antibiotic

Full text | PDF

Leave a Reply